Păreri şi comentarii. Ar trebui să le iau în serios?
Comentariile postate Online joacă un rol important în deciziile de cumpărare ale oamenilor şi nu ar trebui să le subestimăm impactul.
Păreri şi comentarii. Ar trebui să le iau în serios?
Un medic stomatolog aflat la început de carieră mă întreba recent: "Ar trebui să iau în considerare părerile sau comentariile pacienţilor?" Este o întrebare bună. Comentariile postate Online joacă un rol important în deciziile de cumpărare ale oamenilor şi nu ar trebui să le subestimăm impactul. Am experimentat şi eu acest lucru când am decis să ieşim în weekend cu copii la aqua parc. Am ales să mergem în respectivul complex pe baza comentariilor postate. Ne-a costat 200 de lei, o cheltuială bazată în întregime pe păreri postate de necunoscuţi. 200 de lei pentru o zi la aqua parc sau 2000 de lei pentru un plan de tratament(?), nu contează, oamenii sunt influenţaţi de dovezile sociale.
Deci, comentarii sau păreri? Până la urmă părerile sunt comentarii şi invers, diferenţa se află în context. Terminologia Online pentru Părere este Comentariu. Comentariul unui pacient este părerea lui despre tine. Comentariile Online, cu toate că în majoritatea cazurilor sunt plictisitoare şi nu au o valoare reală de promovare, ele influenţează.
Un comentariu excelent este întotdeauna provocat de o stare emoţională. Oamenii postează mai degrabă comentarii negative pe baza unor experienţe proaste decât un comentariu de laudă pentru o lucrare reuşită. De ce? Pentru că Internetul este un loc de socializare unde se expun şi rufele murdare.
Mănânc la un McDonald`s şi aud cum la masa vecină oameni se plâng de ceva ce sa întâmplat cu ei. Se consolidează unul pe celălalt. Un lucru asemănător se întâmplă şi Online, însă pe o scară mult mai largă. 97% din societate este concepută din oameni care gândesc negativ şi care caută justificare pentru situaţia în care se află. Internetul le oferă un mediu în care se pot exterioriza şi rămâne relativ invizibili. Este mai puţin probabil să posteze comentarii pozitive pentru simplul motiv că întotdeauna îşi doresc ceva mai mult.
dROOT te ajută să îți crești valorile!
Solicită o prezentare gratuită a softwareului stomatologic dROOT și vei primi mai mult decât un program de gestiune. dROOT oferă o conexiune inedită cu pacienții care vor fi foarte mulțumiți, iar TU poți rămâne concentrat la ceea ce iubești mai mult!
Scapă de frica indusă intenţionat: ce se întâmplă dacă “cade” Internetul?
În ultimele săptămâni am înfruntat frică, incertitudine şi îndoială, provocată de un reprezentat de vânzări al unui program tradiţional, aplicaţie locală. Am fost şocat de argumentele cu care încerca să mă convingă, pentru simplul motiv, că suntem în anul 2015 şi argumentele lui nu mai au o bază credibilă. Cum se poate că astăzi mai există oameni care pot vinde "gogoşi"?!
Dar să luăm argumentul cel mai des folosit: - ce se întâmplă dacă “cade” Internetul?
Înainte de toate, cât de des ţi se întâmplă acest lucru? Eu locuiesc într-un oraş oarecum mic, dacă ies la marginea cartierului, mai văd caii păscând pe câmpurile învecinate, însă nu îmi aduc aminte dacă în ultima vreme Internetul să nu îmi fi funcţionat. Dacă există situaţia ca într-adevăr să ai probleme regulate de conexiune, atunci caută-ti un alt furnizor. Astăzi oamenii au simultan conexiune prin cablu, wifi sau 1-2 abonament pe telefonul mobil. Dacă tu nu ai la dispoziţie nici unul din aceste opţiuni, atunci din păcate nu am ce să îţi ofer, dar să fim serioşi, majoritatea cetăţenilor din România nu cunosc problema de conexiune la Internet.
Într-o altă perspectivă, dacă Internetul cade, “se opreşte viaţa”, camioanele nu mai rulează, avioanele se opresc, instituţiile se împotmolesc. NU este în joc doar afacerea ta, sunt o mulţime de sisteme care depind de Internet şi există o ambiţie şi un interes mare de a repune rapid lucrurile în mişcare. Internetul este ca o unealtă de neînlocuit, o mulţime de bani sunt cheltuiţi pentru al păstra actualizat şi în funcţiune. Dar să revin încă odată, da sunt şanse ca Internetul să cadă la un moment dat – dar mă întreb, ce şanse sunt ca serverul tău să cedeze, sau calculatorul tău să se strice?
dROOT te ajută să îți crești valorile!
Solicită o prezentare gratuită a softwareului stomatologic dROOT și vei primi mai mult decât un program de gestiune. dROOT oferă o conexiune inedită cu pacienții care vor fi foarte mulțumiți, iar TU poți rămâne concentrat la ceea ce iubești mai mult!
Trebuie să luăm în considerare următorul lucru: Când serverul sau calculatorul cabinetului se va strica, singura persoană căruia îi va păsa, vei fi TU. Şoferii camioanelor, firmele aeriene, instituţiile nu vor alerga să-ţi rezolve problema. Informaticianul tău va veni cât de repede se poate, cu condiţia ca el sa fie disponibil.
Și ca o ultimă idee, dacă Internetul tău cade, ai posibilitatea de a te conecta la un “hotspot” un serviciu de rezervă, poţi lucra nederanjat în continuare până ce conexiunea se va restabilii. Consultă informaticianul tău pentru a-ţi oferii informaţii despre serviciile de Internet redundante.
Pentru a vedea un demo gratuit completează formularul online sau trimite un email la adresa info@droot.ro sau pur şi simplu ridică telefonul şi sună-ne.
dROOT este alternativa Online a unui software stomatologic. Sună la +40 365 441 611!